Nieuwe features voor MSP’s en eindgebruikers

Posted by:
on
May 9, 2019

Met de nieuwe release van FileCap is het voor gebruikers nóg makkelijker om op een verantwoorde wijze om te gaan met privacygevoelige gegevens.

Maar ook voor MSP’s zijn er de interessante features toegevoegd waarmee zij hun dienstverlening kunnen vereenvoudigen en verbeteren.

Hieronder informeren we u over de belangrijkste aanpassingen in FileCap.

Meer gebruiksgemak voor klanten en beheerders

FileCap heeft in zijn nieuwe versie belangrijke aanpassingen doorgevoerd die het gebruiksgemak voor klanten en beheerders verhogen. Vanaf vandaag kunnen klanten hun met encryptie beveiligde verstuurde bestanden terugvinden in hun mailbox. Klanten zien het bericht met het verzonden bestand als bijlage terug bij de “Verzonden items”.

Unieke link

Daarnaast biedt de nieuwe release van FileCap nog een handige toepassing. Een bedrijf of instelling die gebruik maakt van de FileCap server kan personen een mail sturen met een link naar het FileCap portaal. Zo kan deze externe persoon veilig informatie naar de organisatie mailen. Die link is gekoppeld aan een speciaal aangemaakt e-mailadres, in dit geval als voorbeeld veiligebestanden@opschool.nl. Instanties of ouders die gevoelige gegevens naar de school moeten sturen, klikken op de link en versturen hun gegevens veilig via FileCap. Deze link is lange tijd te gebruiken, wat handig is voor de regelmatige gebruikers. De school ontvangt alle data op één veilig e-mailadres, zodat het overzicht bewaard blijft. Op deze manier is de kans dat gegevens van kinderen publiek worden bijzonder klein. Uiteraard is deze optie niet alleen voor scholen, maar voor alle instanties en bedrijven te gebruiken die willen voldoen aan de AVG.

MSP’s kunnen data limiteren

In de nieuwe versie zijn belangrijke aanpassingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat Managed Service Providers (MSP) eenvoudiger het beheer van data kunnen uitvoeren. De dienstverlener kan quota instellen voor de FileCap server én een maximum hanteren bij de grootte van het bestand dat verstuurd wordt. Mocht de server van een klant overbelast raken, kan de MSP instellen dat hij tijdig een waarschuwing krijgt.

FileCap is een zakelijke oplossing die gebruikers eenvoudig en veilig grote bestanden en e-mails met collega’s en klanten laat delen. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar wordt door de managed server provider geïnstalleerd op één virtuele multi-tenant server. Een belangrijk beveiligingselement is dat de MSP de bestanden of de reportages niet kan inzien. De bestanden zelf worden altijd versleuteld verstuurd en opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat de server niet ‘volloopt’, kan de MSP nu een quota instellen voor elke specifieke FileCap server. Daarnaast kan ook de grootte van het bestand dat door de klant verstuurd wordt, aan banden worden gelegd. Mocht de klant toch teveel data versturen of ontvangen, kan de beheerder instellen dat hij tijdig een melding krijgt. In overleg met de klant kan hij vervolgens besluiten om het datalimiet van de FileCap server aan te passen.

Wat zegt de FileCap expert over de nieuwe release?

Bert Janssen, IT security consultant bij FileCap: “Steeds meer organisaties die het belang inzien van de  AVG, maken gebruik van FileCap. Alle bestanden, of ze nu groot of klein zijn, kunnen gevoelige of vertrouwelijke informatie bevatten. Met FileCap worden de bestanden en e-mails beveiligd door middel van encryptie. Bovendien kunnen bedrijven instellen dat de ontvangers de gegevens pas downloaden als het wachtwoord is ingevoerd. Vanaf vandaag zijn alle verstuurde beveiligde berichten heel overzichtelijk terug te vinden bij ‘Verzonden Items’. Zo kunnen gebruikers altijd aantonen welke informatie is verstuurd. Met deze nieuwe feature maken we het voor gebruikers nóg makkelijker om op een verantwoorde wijze om te gaan met privacygevoelige gegevens.”