E-mailbeveiliging: Onmisbaar voor de juridische branche

Jun 7, 2024

In de hedendaagse digitale wereld is e-mailcommunicatie essentieel voor advocatenkantoren, notarissen, rechtbanken en andere juridische organisaties. Echter, met de toenemende dreiging van cybercriminaliteit, is het belangrijker dan ooit om de veiligheid van deze communicatie te waarborgen.

Cybercriminaliteit: Een reëel gevaar

Cybercriminelen zien juridische organisaties als een aantrekkelijk doelwit vanwege de grote hoeveelheid gevoelige informatie die ze beheren, zoals cliëntgegevens, financiële documenten en vertrouwelijke correspondentie. Deze informatie kan worden gebruikt voor identiteitsfraude, chantage, of andere illegale activiteiten.

Datalekken in de juridische sector

Datalekken in de juridische sector kunnen enorme gevolgen hebben. Zelfs de meest waakzame medewerkers kunnen slachtoffer worden van hedendaagse geavanceerde tactieken zoals phishing. Reputatieschade, financiële verliezen en zelfs juridische aansprakelijkheid zijn slechts enkele van de mogelijke risico's voor de getroffen organisatie.

E-mailbeveiliging: Investeren in veiligheid

Door te investeren in e-mailbeveiliging kunnen juridische organisaties hun cliënten, hun reputatie en hun bedrijf nog beter beschermen. Een e-mailbeveiligingsoplossing, zoals FileCap, kan juridische organisaties helpen om:

  • Cliëntgegevens te beschermen: Encryptie, versleuteling, toegangsbeheer en andere beveiligingsmaatregelen kunnen cliëntgegevens beschermen tegen onbevoegde toegang, gebruik en openbaarmaking.
  • Te voldoen aan wettelijke vereisten: E-mailbeveiligingsoplossingen kunnen helpen om te voldoen aan wettelijke vereisten met betrekking tot de bescherming van cliëntgegevens, zoals de GDPR in Europa.
  • Het risico op datalekken te verminderen: Geavanceerde bescherming kan het risico op datalekken aanzienlijk verminderen.
  • Het cliëntvertrouwen te versterken: Door te investeren in e-mailbeveiliging tonen juridische organisaties hun toewijding aan de bescherming van de privacy van hun cliënten.
  • De geheimhoudingsplicht te waarborgen: Door gebruik te maken van veilige e-mailcommunicatie wordt de vertrouwelijkheid van cliëntinformatie geborgd.

FileCap: E-mailbeveiliging voor de juridische branche

FileCap is een geavanceerde e-mailbeveiligingsoplossing, ISO 27001 gecertificeerd, ontworpen voor iedereen die veiligheid en privacy van hun e-mailverkeer en gegevens belangrijk vindt. FileCap biedt een breed scala aan functies die helpen om cliëntgegevens te beschermen, waaronder:

  • Versleuteling van e-mail: FileCap versleutelt alle e-mails in rust en tijdens transport, waardoor het voor onbevoegden onmogelijk wordt om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. FileCap maakt gebruik van technologieën zoals TLS en end-to-end encryption.
  • Toegangsbeheer: Hiermee kunnen juridische instellingen bepalen wie toegang heeft tot welke e-mails.
  • Dataverliespreventie (DLP): FileCap kan gevoelige gegevens, zoals persoonsgegevens, identificeren en blokkeren om te voorkomen dat ze per ongeluk worden verzonden.
  • E-mailarchivering: FileCap archiveert alle e-mails voor nalevingsdoeleinden.
  • Gebruiksvriendelijke interface: FileCap is eenvoudig te installeren en te gebruiken, zelfs voor niet-technisch personeel.
  • Twee-factor authenticatie (2FA): Versterkt de beveiliging door een extra laag authenticatie toe te voegen.
  • Secure Email: FileCap biedt een beveiligde e-mailoplossing die voldoet aan de hoogste standaarden van cyber security.

Overgang NTA 7516

De NTA 7516-norm bestaat niet meer en wordt vervangen door een nieuwe norm in de loop der tijd. De Raad voor de Rechtspraak gebruikt een ander product voor beveiligde e-mailcommunicatie. Advocatenkantoren mogen dit product vanuit de rechtspraak gebruiken en hoeven het niet zelf aan te schaffen; zij kunnen dan ook zelf FileCap gebruiken. De volgende juridische organisaties maken al gebruik van FileCap: JPR Advocaten, GMW advocaten, Bout Advocaten, Adelmeijer Hoyng Advocaten, De Voort Advocaten | Mediators.

FileCap: Meer dan software

Met FileCap beschik je over een betrouwbare tool die jouw gegevens beschermt en je helpt te voldoen aan wettelijke vereisten, compliance. We helpen je graag de juiste keuze te maken voor jouw organisatie op het gebied van veilige communicatie. Via onze website kun je een vrijblijvende demo of trial aanvragen.

Probeer FileCap nu