Video: Reseller Heiper ICT – Als MSP bieden we FileCap als dienst

“FileCap is eenvoudig in beheer en erg gebruiksvriendelijk.”

Heiper ICT is een ICT-dienstverlener met een breed spectrum aan klanten in Nederland. Deze bedrijven, met gemiddeld tussen de 5 en 100 werk-plekken, bevinden zich onder andere in de juridische, zorg- en onderwijs-sectoren, maar ook in de bouw- en horeca-branche. Heiper ondersteunt de ICT-toepassingen in deze organisaties, van advies en implementatie
tot beheer en onderhoud.

Mark Koele, projectmanager bij Heiper ICT, vertelt in deze video hoe zij als MSP klanten deze Secure E-mail en File Transfer oplossing aanbieden als dienst.

Onderstaand leest u de uitgebreide reseller case die we hebben opgesteld naar aanleiding van dit interview.

FileCap

“Het werk is bij Heiper altijd dynamisch”, zegt Mark Koele, projectmanager bij Heiper ICT. “Bedrijven veranderen continu en dat wordt gedreven door internet en andere externe factoren. Zo vinden er aanpassingen plaats in de bedrijfs-omvang of -activiteiten, of wil men processen efficiënter maken. Vaak is het echter ook de markt of de overheid die veranderingen teweeg brengen in organisaties. ICT speelt een grote rol om al die veranderingen mogelijk te maken en onze experts helpen daarbij.”

Privacywetgeving vraagt om verandering

Een goed voorbeeld van een extern aangejaagde verandering is de privacywetgeving die in het afgelopen jaar in werking trad. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bepaalt dat bedrijven zorgvuldig en rechtmatig om moeten gaan met persoonsgegevens. Voor veel organisaties vroeg dat om aan-passingen in de manier waarop men deze gegevens verzamelt, verwerkt, opslaat en verstuurt. “Vooral dat laatste is voor veel bedrijven een heet hangijzer”, zegt Koele. “Het inzicht in hoe en waar je gegevens verwerkt en opslaat is nog wel te verkrijgen, maar er is vaak helemaal geen zicht op wat er met de gegevens gebeurt wanneer men deze verstuurt. Dat doen werknemers gewoon in een e-mail of, als het om grote bestanden gaat, via online diensten zoals WeTransfer. Daarmee worden de AVG-eisen geschonden, want deze schrijft voor dat je kan aantonen waar de bestanden met persoonsgegevens komen te staan als je op verzend drukt.”

Heiper ICT ging daarom voor zijn klanten op zoek naar een product waarmee zij veilig bestanden met privacygevoelige informatie kunnen versturen. “Een scholengemeenschap kwam bij ons met de vraag om een alternatief te bieden voor WeTransfer”, vertelt Koele. “Daarvoor zijn we gaan zoeken op internet en zo kwamen we FileCap tegen. Wij zijn ons erin gaan verdiepen en vonden het een heel mooi product.”

Heiper ICT helpt met FileCap als dienst
Mark KoeleProjectmanager bij Heiper ICT

Outlook plugin vergroot het gebruiksgemak

In tegenstelling tot de meeste online diensten, houdt FileCap alle gegevens lokaal in een FileCap-server die bij Heiper ICT staat opgesteld in een veilige zone (DMZ) van het datacenter. “De FileCap-server is toegankelijk via een webportaal waarin werknemers bestanden kunnen up- en downloaden”, zegt Koele. “FileCap heeft bovendien plug-ins voor e-mail-programma’s zoals Microsoft Outlook en ondersteuning voor Office 365 suite die lokaal draait. Werknemers die vertrouwelijke gegevens mailen, komen met één muisklik automatisch bij FileCap terecht. FileCap plaatst een link in het e-mailbericht en de ontvanger klikt daarop om de bestanden op te halen. Dat verloopt allemaal via beveiligde en versleutelde verbindingen. Zo blijven de persoonsgegevens afgeschermd voor onbevoegden.”

Heiper ICT gebruikt zelf ook FileCap voor het verzenden van gevoelige informatie. “Bijvoorbeeld documenten waar persoonsgegevens, gebruikersnamen en wachtwoorden van onze klanten in staan”, zegt Koele. “Dat doen we via de beveiligde download van FileCap. Mijn collega’s van het support team gebruiken het bijna dagelijks in de ondersteuning van klanten.”

Klanten hoeven zelf geen investering te doen of updates door te voeren

Dankzij FileCap kan Heiper ICT zijn klanten een dienst bieden waarmee zij veilig vertrouwelijke en gevoelige gegevens en grote bestanden kunnen versturen. “FileCap is veilig, gebruiksvriendelijk, makkelijk én snel”, zegt Koele. “Onze klanten hoeven zelf geen investering te doen of updates door te voeren. Alle gegevens zijn versleuteld, dus niemand kan erbij, zelfs wij als dienstverlener niet. Het gebruikersgemak is heel erg hoog en voor onze klanten verandert er door FileCap niets aan de dagelijkse praktijk. Dat maakt het heel gemakkelijk om AVG-proof te werken.”

Wilt u weten hoe FileCap omgaat met uw bestanden en e-mailberichten? Vraag uw persoonlijke demo aan en laat u informeren.

Menu