FileCap nu beschikbaar in acht talen

Klanten worden aangesproken in het Nederlands, Engels, Duits, Zweeds, Spaans, Italiaans, Frans en Fins

FileCap, een secure e-mail en file-transfer-oplossing, is nu beschikbaar in acht talen namelijk: Nederlands, Engels, Duits, Zweeds, Spaans, Italiaans, Frans en Fins.

Er zijn veel bedrijven die privacygevoelige informatie in een veilige omgeving willen versturen naar partners of klanten in het buitenland. Als deze gevestigd zijn in Europa, vallen zij namelijk ook onder de privacywet General Data Protection Regulation (GDPR). De  FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar staat bij de klant of een reseller. Bestanden worden na encryptie in de beveiligde omgeving opgeslagen. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden, volledig in lijn met de GDPR.

Hoe werkt dit in de praktijk?

De beheerder van de FileCap server bepaalt welke talen beschikbaar worden voor de gebruiker. Hij kiest in het beheerdersportaal allereerst een standaard/default taal. Via een dropdown menu kan hij vier voorkeurstalen selecteren. In de praktijk werkt het als volgt: de verzender verstuurt een mail met beveiligde bijlage. De ontvanger krijgt een mail met een link naar het gebruikersportaal, waar hij de beveiligde bijlage kan ophalen. In dit download-portaal kan de ontvanger aangeven welke taal hij verkiest. De communicatie verloopt vervolgens in de gewenste taal.

Niet alleen bijlages, maar ook mails bevatten privacygevoelige informatie. Om ervoor te zorgen dat ook deze gegevens niet op straat komen te liggen, bevat FileCap een optie voor e-mail encryptie. Klanten klikken in Outlook op de FileCap knop, waarmee ze de volledige e-mail, het subject en de bijlage, versleuteld naar de ontvanger versturen. Deze gegevens worden opgehaald in het download-portaal. Ook deze optie is beschikbaar in acht talen.

FileCap investeert in gebruiksgemak

Bert Janssen, IT security consultant bij FileCap: “De behoefte om gevoelige gegevens op een veilige wijze te versturen, stopt natuurlijk niet bij de grens. Bedrijven en organisaties communiceren met partijen die overal ter wereld gevestigd zijn. Gebruiksgemak staat bij ons hoog in het vaandel. Ook voor niet-Nederlandse gebruikers. Daarom vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aangesproken worden in hun eigen taal. Bedrijven die wereldwijd klanten hebben of samenwerken met meerdere vestigingen in Europa, maar ook Shared Service Centers die gebruik maken van FileCap, zullen de nieuwe optie zeer waarderen.”

Wilt u weten hoe FileCap omgaat met uw bestanden en e-mailberichten? Vraag uw persoonlijke demo aan en laat u informeren.

Menu