Video: Reseller Interstroom – Veilige informatie uitwisseling met FileCap

Interstroom: FileCap is intuïtief, mensen gaan het automatisch gebruiken.

Interstroom is een ICT dienstverlener die onder andere internetaansluitingen, VoIP-telefonie, Cloud-services en systeembeheer levert aan bedrijven en organisaties.

Marc ter Bogt, sales manager bij Interstroom, vertelt in deze video hoe klanten met FileCap op het gebied van filesharing eenvoudig kunnen voldoen aan de AVG. FileCap is intuïtief en compleet.

Onderstaand leest u de uitgebreide reseller case die we hebben opgesteld naar aanleiding van dit interview.

FileCap

In 2017 werd het voor veel bedrijven en organisaties duidelijk dat de privacywet AVG een aanjager van bewustwording was. Documenten met gevoelige data konden voorheen nog met de mail verstuurd worden. Vanaf mei 2018 wordt de AVG gehandhaafd. Alle data met privacygevoelige informatie moet veilig bewaard, bewerkt en verstuurd worden. Bedrijven kijken hierdoor met nieuwe ogen naar hun klantendata.

Marc ter Bogt: “Elk bedrijf verstuurt weleens gevoelige informatie, of je nu ZZP-er of een grote onderneming bent. Klanten gebruikten daarvoor e-mail, oplossingen zoals Dropbox, Box.com of WeTransfer. Het zijn op zich allemaal hele mooie diensten. Maar je weet niet met zekerheid waar de data staat. Nog belangrijker, als de link naar het bestand verlopen is, verdwijnt die data dan ook echt? Je kunt het niet controleren en je moet er maar vanuit gaan dat het echt vernietigd is. Vorig jaar klopten een aantal klanten aan met de vraag: hoe kunnen we op het gebied van filesharing voldoen aan de AVG, kan jij daar advies over geven? Via een reseller kwamen we in contact met FileCap. We zijn het uitvoerig gaan testen. In eerste instantie voor klanten, maar we zagen al snel de kracht en meerwaarde van FileCap en dat het ook voor onze organisatie heel geschikt is.”

E-mailen zoals altijd, maar dan veilig

Volgens Ter Bogt staat of valt de veiligheid van een IT-omgeving met de werknemers binnen een bedrijf. “Pas als het gebruiksvriendelijk is, gaan werknemers het ook echt gebruiken. Het was voor ons dus heel belangrijk dat het product eenvoudig uit te leggen en laagdrempelig is zodat medewerkers het automatisch gaan gebruiken. FileCap heeft dat goed begrepen. Het product is intuïtief en compleet. Je kunt bestanden versturen via een web-portaal, maar ook via e-mail, bijvoorbeeld met de outlook-plug-in. Ook de handige plug-ins voor Windows en Apple computers zorgen ervoor dat FileCap snel met een paar klikken te gebruiken is. Daarnaast kun je een bestand niet alleen zélf versleuteld versturen, maar ook een uitnodiging per e-mail aan een externe persoon sturen met het verzoek om bestanden toe te sturen via de veilige FileCap omgeving. De veiligheid werkt dus twee kanten op.”

Minimale investering, maximale veiligheidsgarantie
Marc ter BogtSales Manager bij Interstroom

“We bieden FileCap als on-premise oplossing, maar ook als dienst.”

Interstroom biedt FileCap niet alleen als on-premise oplossing aan, maar tevens als dienst. “We hebben klanten die zelf geen server meer hebben staan, omdat ze volledig zijn overgegaan naar de cloud”, vertelt Ter Bogt. “Voor hen hebben we een FileCap clouddienst die net zo veilig is als een lokaal draaiende oplossing. De bestanden worden ook verstuurd via een ssl-verbinding, zijn volledig versleuteld en zijn alleen beschikbaar voor de ontvanger. Deze kan de bestanden downloaden of moet nog een aanvullende PIN-code invoeren als de verzender een extra veiligheidslaag toegevoegd heeft. De verzender geeft aan hoe vaak hij verwacht gebruik te maken van FileCap en hoeveel dagen de data opgeslagen moet worden. FileCap.cloud is op basis van ‘fair use’ en heeft een aantrekkelijk tarief waar veel klanten zeer enthousiast van worden. Het is een minimale investering met maximale veiligheid.”

Zelf maakt Interstroom ook gebruik van FileCap. Ter Bogt: “Natuurlijk streven wij er zelf ook naar zo optimaal mogelijk te voldoen aan de AVG. Via FileCap versturen we grote bestanden en versturen we wachtwoorden en inloggegevens van servers, iVoIP telefooncentrales. We gebruiken de oplossing ook voor het opvragen van persoonsgegevens als we VoIP simkaarten regelen voor de klant. En mocht een gebruiker van FileCap per ongeluk een bestand met privacygevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen, dan is er eigenlijk nog geen probleem. Je kunt namelijk met één druk op de knop de e-mail ‘terugtrekken’. Dat moet je natuurlijk wel snel doen.

Goede samenwerking met Contec

Over de samenwerking met Contec, ontwikkelaar en leverancier van FileCap, is Ter Bogt heel tevreden. “Het is een product dat zich makkelijk leent als dienst waarmee onze klanten aan de privacywetgeving voldoen. Maar Contec luistert ook naar wat onze Filecap.Cloud klanten willen. Laatst was er een bedrijf dat vroeg of FileCap ook een Franstalige versie had. Daar ging Contec meteen mee aan de slag en is FIleCap nu in steeds meer talen beschikbaar. Zo investeert Contec in ons, het product én onze klanten. Dat is de optimale samenwerking.”

Menu